Techniek

‘Lampworking, flameworking ’ of ‘Glasbranden’ is een oude techniek waarbij glas wordt verhit , en dus in de vlam wordt bewerkt. Denk aan glas-blazers , maar alles 10 keer kleiner… maar zonder het blazen..

Met deze techniek brand ‘k een juweel-top, glaskraal of meubelknop. Uit de hand, met vaak italiaans glas afkomstig uit Murano, wat handgetrokken is, waardoor kleur geen constant gegeven is. Het resultaat is dan ook telkens uniek . 

Na het branden gaan de glas-delen in een afkoel-oven. Door dit langzaam en precies proces kan het glas ook tegen een stootje. Zelfs holle delen zijn stevig genoeg om als juweel gedragen te worden.

Dankzij het schroef/moer wisselsysteem combineer jij zelf. Alle glastops kunnen zowel op halsketting als ring gedragen worden.

Ketting-, en ring, andere schroefbasissen zijn van edelstaal, soms zilver , de halssnoeren zelf van leder of rubber. In elk geval kiezen we anti-allergische materialen.

De juwelen zijn niet ontworpen voor jonge kinderen – de onderdelen zijn te klein voor hen en het is en blijft tenslotte glas !

Naast juwelen maak ik kleine siervoorwerpen, als bloemen, wijnflesstoppen en meubelknopjes. Maximum grootte is 8 centimeter. 

Ik geef geen les, mijn atelier is er niet voor uitgerust.

Hier krijg je een idee van hoe glasbranden in zijn werk gaat:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *