vraag&antwoord

Ladiesnights

Een ladies-night vindt plaats in het Atelier in Peulis. Jij en je gasten krijgen een demo van hoe glasbranden in zijn werk gaat en je mag naar hartelust,  vrijblijvend juwelen en glas-tops passen.  Wij spreken een datum af en je schrijft van tevoren in, met je gezelschap, kwestie van ervoor te zorgen dat we niet een avond hebben met 20 en eentje met 2 pers. dat is in beide gevallen gewoon niet prettig..

Ook bij jou thuis is een Ladiesnight mogelijk:  We organiseren dit als jij zelf 10-15 personen kan verwelkomen.  Ik kom ter plaatse met een ruim aanbod glas&juwelen. Uiteraard hoort daar een gastvrouwgeschenkje bij.

Klinkt goed ?

Ik geef je graag vrijblijvend alle details.

Bel of mail me even voor info.

datums :

in het atelier  : donderdag 4 april

Limited edition.

Alle getoonde objecten en juwelen zijn door mij persoonlijk gemaakt. Ze zijn uniek , wat kleur en ook vorm betreft, het glas&juwelen wordt gemaakt in kleine reeksen.  Soms op maat. De verkoop-punten bestellen bij mij glas&juwelen dat afgestemd is op hun eigen aanbod , dus verschilt het Veerle-V assortiment per winkel en in het Glas atelier is er altijd een aanbod van het moment.

Juweel- wisselsysteem.

Het schroef/moer is een wisselsysteem, daarmee combineer jij zelf de juwelen. Alle glastops kunnen zowel op halsketting als ring gedragen worden.  De wissel-oorbel knikkers kunnen ook op ring of ketting gedraaid worden.

Juweel-maten.

De edelstaal ringen zijn vaste maten tot 21. Er zijn zilveren ringen die verstelbaar zijn. De kleinste ringmaat is een 16 (dus voor 14/15 jaar). Voor elk wat wils dus. Maar de ringen en kettingen zijn niet ontworpen voor kleinere kinderen – de onderdelen zijn te klein –  het is en blijft ook glas ! Oorknopjes zijn er wel voor onze mini’s.

Allergiën.

Gelukkig is er niemand allergisch aan glas. De basisdelen ring, broche, oorbel en andere schroefdelen zijn edelstaal of chirurgisch staal. Halssnoeren zijn gecombineerd: edelstaal met  leder, pvc. In elk geval kiezen we anti-allergische materialen. Je kan een eigen ketting gebruiken en daar de edelstaal kettingdelen aan hangen om het glas op te schroeven. Vertel het ons als je allergisch bent, dan kunnen we je advies geven.

Glazen voorwerpen.

Naast juwelen maak ik kleine siervoorwerpen die perfect zijn als kado : (tuin)bloemenwijnfles-stoppen en meubelknopjes. Maximum grootte is 8 centimeter.

Herstellen.

Glas dat gebarsten of breuken heeft herstellen is onmogelijk , het moet terug verhit worden om de barsten terug te smelten, en omdat dat met mijn techniek niet langzaam genoeg gaat springt het uit mekaar.

Webshop.

Glas&Juwelen kunnen best ‘life’ gepast worden. Zelfs anno 2019 is webshop voor verkoop van de Veerle-V glaswelen geen optie.  Aan het heen en weer sturen van een ring/ketting die niet perfect past, en glas dat uiteraard ‘net iets’ anders van kleur dan de weergave op je pc , tablet enz, heeft niemand iets.  Ik schat dat jij ook liever jouw centen spendeert aan een glastopje meer… Je kan terecht in 10 verkooppunten en na afspraak in het atelier in Peulis. Kijk ook eens in de rubriek ‘nieuws‘ voor open-atelier dagen en events op andere locaties dan Peulis. Ik ben steeds zoek naar meer verkooppunten, tips zijn welkom !

Prijs. 

Afhankelijk van het model kosten de juwelen tussen de 55 en de 90 euro. Glas-tops worden individueel verkocht , prijs vanaf 30 euro.

Workshops.

Glasjuwelen zelf maken is mijn passie en ik deel graag kennis, maar  een workshops glasbranden in mijn atelier is niet mogelijk: mijn atelier is er niet voor uitgerust en glasbranden is geen techniek die je op een uurtje of 2  onder knie hebt. Individuele les kan je wel volgen bij mij.  Een eerste brandervaring is daarvoor absoluut vereist. Mail me even voor info waar je die kan verkrijgen.  De Prijs van een individuele les in Peulis is 200 euro + btw voor een halve dag.  (4 u)  Normaal gebruik van glasstaven en alle materialen is inbegrepen. Het glas dat jij zelf maakt wordt achteraf opgehaald of opgestuurd want het moet afkoelen in de oven. Een individuele les kan doorgaan op afspraak.  Een ladies-night kan ook, zie hoger.

Techniek.

  ‘Glasbranden’ is een oude techniek waarbij glas wordt verhit , en dus in de vlam wordt bewerkt. Denk aan glas-blazers , maar alles 10 keer kleiner… én zonder dat blazen..  het vergt oefening , oefening én oefening…Met deze techniek (die heet : ‘Lampworking of flameworking ’) brand ‘k een juweel-top, glaskraal bloem, of meubelknop. Uit de hand, met meestal italiaans glas afkomstig uit Murano. Kleur is géén constant gegeven en elk glas reageert anders,  het resultaat is dan ook telkens uniek . Na het branden gaan de glas-delen in een afkoel-oven. Door dit langzaam en precies proces kan het glas ook tegen een stootje. Zelfs holle delen zijn stevig genoeg om als juweel gedragen te worden. Hier krijg je een idee van hoe glasbranden in zijn werk gaat:

 

Handgemaakte juwelen, eigen glasatelier.