vraag&antwoord

Juweel- wisselsysteem.

Het schroef/moer is een wisselsysteem, daarmee combineer jij zelf de juwelen. Alle glastops kunnen zowel op halsketting , ring als broche gedragen worden.  De onderdelen zijn van edelstaal. De wissel-oorbel knikkers kunnen ook op ring of ketting gedraaid worden.

Allergiën.

Gelukkig is er niemand allergisch aan glas. De basisdelen ring, broche, oorbel en andere schroefdelen zijn edelstaal of chirurgisch staal. In elk geval kiezen we anti-allergische materialen. Je kan een eigen ketting gebruiken en daar de edelstaal kettingdelen aan hangen om het glas op te schroeven. Vertel het ons als je allergisch bent, dan kunnen we je advies geven.

Glazen voorwerpen.

Naast juwelen maak ik kleine siervoorwerpen die perfect zijn als kado : (tuin)bloemenwijnfles-stoppen en meubelknopjes. Maximum grootte van mijn oven is 8 centimeter diameter.

Herstellen.

Glas dat gebarsten of breuken heeft herstellen is onmogelijk , het moet terug verhit worden om de barsten terug te smelten, en omdat dat met mijn techniek niet langzaam genoeg gaat springt het uit mekaar.

Webshop.

Glas&Juwelen kunnen best ‘life’ gepast worden. Zelfs anno 2019 is webshop voor verkoop van de Veerle-V glaswelen geen optie.  Aan het heen en weer sturen van een ring/ketting die niet perfect past, en glas dat uiteraard ‘net iets’ anders van kleur dan de weergave op je pc , tablet enz, heeft niemand iets.  Ik schat dat jij ook liever jouw centen spendeert aan een glastopje meer… Je kan terecht in 10 verkooppunten en na afspraak in het atelier in Peulis. Kijk ook eens in de rubriek ‘nieuws‘ voor open-atelier dagen en events op andere locaties dan Peulis. Ik ben steeds zoek naar meer verkooppunten, tips zijn welkom !

Prijs. 

Afhankelijk van het model kosten de juwelen tussen de 55 en de 90 euro. Glas-tops worden individueel verkocht , prijs vanaf 30 euro.

Workshops.

Glasjuwelen zelf maken is mijn passie en ik deel graag kennis, maar  een workshops glasbranden met een groep dames in mijn atelier is niet mogelijk: mijn atelier is er niet voor uitgerust en glasbranden is geen techniek die je op een uurtje of 2  onder knie hebt. Individuele les kan je wel volgen bij mij.  Een eerste brandervaring is daarvoor absoluut vereist. Mail me even voor info waar je die kan verkrijgen.  De Prijs van een individuele les in Peulis is 200 euro + btw voor een halve dag.  (4 u)  Normaal gebruik van glasstaven en alle materialen is inbegrepen. Het glas dat jij zelf maakt wordt achteraf opgehaald of opgestuurd want het moet afkoelen in de oven. Een individuele les kan doorgaan op afspraak.  Een ladies-night kan ook.

Juweel-maten.

De edelstaal ringen zijn vaste maten 16 tot 21. De kleinste ringmaat is een 16 , maar de ringen en kettingen zijn niet ontworpen voor kleinere kinderen – de onderdelen zijn te klein –  het is en blijft ook glas ! Oorknopjes zijn er wel voor mini-meisjes.

Techniek.

  ‘Glasbranden’ is een oude techniek waarbij glas wordt verhit , en dus in de vlam wordt bewerkt. Denk aan glas-blazers , maar alles 10 keer kleiner… én zonder dat blazen..  het vergt oefening , oefening én oefening…Met deze techniek (die heet : ‘Lampworking of flameworking ’) brand ‘k een juweel-top, glaskraal bloem, of meubelknop. Uit de hand, met meestal italiaans glas afkomstig uit Murano. Kleur is géén constant gegeven en elk glas reageert anders,  het resultaat is dan ook telkens uniek . Na het branden gaan de glas-delen in een afkoel-oven. Door dit langzaam en precies proces kan het glas ook tegen een stootje. Zelfs holle delen zijn stevig genoeg om als juweel gedragen te worden. Hier krijg je een idee van hoe glasbranden in zijn werk gaat:

 

Ladiesnights

Een ladies-night vindt plaats in het Atelier in Peulis. Jij en je gasten krijgen een demo van hoe glasbranden in zijn werk gaat en je mag naar hartelust,  vrijblijvend juwelen en glas-tops passen.  Wij spreken een datum af en je schrijft van tevoren in.  Vanaf 6 pers.

Ook bij jou thuis is een Ladiesnight mogelijk:  We organiseren dit als jij zelf 10-15 personen kan verwelkomen.  Vraag vrijblijvend info.

Limited edition.

Alle getoonde objecten en juwelen zijn door mij persoonlijk gemaakt. Ze zijn uniek , wat kleur en ook vorm betreft, het glas&juwelen wordt gemaakt in kleine reeksen.  Soms op maat. De verkoop-punten bestellen bij mij glas&juwelen dat afgestemd is op hun eigen aanbod , dus verschilt het Veerle-V assortiment per winkel en in het Glas atelier is er altijd een aanbod van het moment.

Handgemaakte juwelen, eigen glasatelier.