vraag&antwoord

Ladiesnight : Op een ladies-night ben je met je gezelschap welkom in het Atelier in Peulis.  Jullie krijgen een demo van hoe glasbranden in zijn werk gaat en je mag naar hartelust,  vrijblijvend juwelen en glas-tops passen.  Wij bieden een tasje koffie of een glaasje cava aan.  Ik hoop dat je begrijpt dat dit pas kan vanaf 7 personen ( max 12 ). Reken op 2 uur tijd voor iedereen rustig heeft kunnen passen.

Limited edition : Alle getoonde objecten en juwelen zijn door mij persoonlijk gemaakt. Ze zijn uniek , wat kleur en ook vorm betreft, het glas&juwelen wordt gemaakt in kleine reeksen.  Soms op maat. De verkoop-punten bestellen bij mij glas&juwelen dat afgestemd is op hun eigen aanbod , dus verschilt het Veerle-V assortiment per winkel.

Juweel- wisselsysteem :Dankzij het schroef/moer wisselsysteem combineer jij zelf de juwelen. Alle glastops kunnen zowel op halsketting als ring gedragen worden.

Juweel-maten : De standaard grootste ringmaat is 21 en op maat lukt  nog een maatje groter ook.  De edelstaal ringen zijn vaste maten. Er zijn zilveren ring die verstelbaar zijn. De kleinste ringmaat is een 16 (dus voor 14/15 jaar). Voor elk wat wils dus. maar de ringen en kettingen zijn niet ontworpen voor kleinere kinderen – de onderdelen zijn te klein –  het is en blijft ook glas ! Oorbellen zijn er  ook voor onze mini’s.

Allergiën:  Gelukkig is er niemand allergisch aan glas. De basisdelen ring, broche, oorbel en andere schroefdelen zijn edelstaal of chirurgisch staal. Halssnoeren zijn gecombineerd: edelstaal met  leder, pvc. In elk geval kiezen we anti-allergische materialen. Je kan een eigen ketting gebruiken en daar de edelstaal kettingdelen aan hangen om het glas op te schroeven. Vertel het ons als je allergisch bent, dan kunnen we je advies geven.

Glazen voorwerpen : Naast juwelen maak ik kleine siervoorwerpen die perfect zijn als kado : (tuin)bloemenwijnfles-stoppen en meubelknopjes. Maximum grootte is 8 centimeter.

Herstellen : Glas dat gebarsten of breuken heeft herstellen is onmogelijk , het moet terug verhit worden om de barsten terug te smelten, en omdat dat met mijn techniek niet langzaam genoeg gaat springt het uit mekaar.

Webshop : Glas& Juwelen kunnen best life gepast worden. Zelfs anno 2018 is webshop-verkoop voor Veerle-V geen optie.  Aan het heen en weer sturen van een ring die niet perfect past, en glas dat uiteraard ‘net iets’ anders van kleur dan de weergave op je pc , tablet enz, heeft niemand iets.  Ik denk dat jij liever je centen spendeert aan een glastopje meer 🙂  Je kan terecht in 10 verkooppunten en na afspraak in het atelier in Peulis. Kijk ook eens in de rubriek ‘nieuws’ voor open-atelier dagen en events op andere locaties dan Peulis. Ik ben ook op zoek naar meer verkooppunten, tips zijn welkom !

Prijs :afhankelijk van het model kosten de juwelen tussen de 50 en de 90 euro. Glas-tops worden individueel verkocht , vanaf 30 euro.

Workshops : Ik geef geen workshops glasbranden aan groepen, mijn atelier is er niet voor uitgerust en glasbranden is geen techniek die je op een uurtje onder knie hebt. Individuele les glasbranden (juweel-tops) is mogelijk,   een eerste brandervaring is absoluut vereist. Prijs is 200 euro + btw voor een halve dag.  (4 u)  Normaal gebruik van glas en materialen is inbegrepen. Het glas dat je dan brandt wordt achteraf opgestuurd want het moet afkoelen in de oven. Een individuele les kan doorgaan op vrijdag of zaterdag , we spreken gewoon even af wat ons past. Een ladies-night kan wel, zie hoger.

Techniek :’Glasbranden’ is een oude techniek waarbij glas wordt verhit , en dus in de vlam wordt bewerkt. Denk aan glas-blazers , maar alles 10 keer kleiner… én zonder dat blazen..  het vergt oefening , oefening én oefening…Met deze techniek (die heet : ‘Lampworking of flameworking ’) brand ‘k een juweel-top, glaskraal bloem, of meubelknop. Uit de hand, met meestal italiaans glas afkomstig uit Murano. Kleur is géén constant gegeven en elk glas reageert anders,  het resultaat is dan ook telkens uniek . Na het branden gaan de glas-delen in een afkoel-oven. Door dit langzaam en precies proces kan het glas ook tegen een stootje. Zelfs holle delen zijn stevig genoeg om als juweel gedragen te worden. Hier krijg je een idee van hoe glasbranden in zijn werk gaat:

 

Handgemaakt , in eigen atelier