faq

Juweel- wisselsysteem :Dankzij het schroef/moer wisselsysteem combineer jij zelf de juwelen. Alle glastops kunnen zowel op halsketting als ring gedragen worden. Ketting, ring, broche, oorbel en andere schroefdelen zijn edelstaal. Halssnoeren zijn gecombineerd met  leder,  pvc, edelstaal of zilver. In elk geval kiezen we anti-allergische materialen.

Ringmaten : De standaard grootste ringmaat is 21 en op maat lukt  nog een maatje groter ook.  De kleinste ringmaat is een 16 (dus voor 14/15 jaar) De juwelen zijn niet ontworpen voor kleinere kinderen – de onderdelen zijn te klein –  het is en blijft ook glas !

Glazen voorwerpen : Naast juwelen maak ik kleine siervoorwerpen : (tuin)bloemen,  wijnfles-stoppen en meubelknopjes. Maximum grootte is 8 centimeter.

Prijs :afhankelijk van het model kosten de juwelen tussen de  50 en de 90 euro. Glastops worden individueel verkocht , vanaf 30 euro.

Herstellen : Glas herstellen is onmogelijk , het moet terug verhit worden om de barsten te smelten, en springt bijgevolg uit mekaar.

Limited edition : Alle getoonde objecten en juwelen zijn door mij persoonlijk gemaakt. Ze zijn uniek , wat kleur en ook vorm betreft, het glas wordt gemaakt in kleine reeksen.  Soms op maat. De verkoop-punten bestellen glas dat afgestemd is op hun eigen aanbod , dus verschilt het Veerle-V assortiment per winkel.

Webshop : Glas& Juwelen kunnen best life gepast worden. Zelfs anno 2018 is webshop-verkoop voor Veerle-V geen optie.  Aan het heen en weer sturen van een ring die niet perfect past, en glas dat uiteraard ‘net iets’ anders van kleur dan de weergave op je pc , tablet enz, heeft niemand iets.  Ik denk dat jij liever je centen spendeert aan een glastopje meer 🙂  Je kan terecht in 10 verkooppunten en na afspraak in het atelier in Peulis. Kijk ook eens in de rubriek ‘nieuws’ voor open-atelier dagen.

Workshops : Ik geef geen workshops glasbranden aan groepen, mijn atelier is er niet voor uitgerust. Een ladies-night kan wel ( zie verder)  Individuele les glasbranden (juweel-tops) is mogelijk,   een eerste brandervaring is absoluut vereist. Prijs is 200 euro + btw voor een halve dag.  (4 u)  Normaal gebruik van glas en materialen is inbegrepen. Het glas dat je dan brandt wordt achteraf opgestuurd want het moet afkoelen in de oven. Een individuele les kan doorgaan op vrijdag of zaterdag , we spreken gewoon even af wat ons past.

Ladiesnight : Op een ladies-night bent je met je gezelschap welkom in het Atelier in Peulis.  Jullie krijgen een demo van hoe glasbranden in zijn werk gaat en je mag naar hartelust,  vrijblijvend juwelen en glas-tops passen.  Wij bieden een tasje koffie of een glaasje cava aan.  Ik hoop dat je begrijpt dat dit pas kan vanaf 7 personen ( max 12 ) Praktisch : we spreken een datum af en jij stort 10 euro per persoon. Dat bedrag verrekenen we bij een aankoop op de ladiesnight. Is er helemaal niets wat je graag wil, dan krijg je een kadobon.

Techniek :’Glasbranden’ is een oude techniek waarbij glas wordt verhit , en dus in de vlam wordt bewerkt. Denk aan glas-blazers , maar alles 10 keer kleiner… én zonder dat blazen..  het vergt oefening , oefening én oefening…Met deze techniek (die heet : ‘Lampworking of flameworking ’) brand ‘k een juweel-top, glaskraal bloem, of meubelknop. Uit de hand, met meestal italiaans glas afkomstig uit Murano. Kleur is géén constant gegeven en elk glas reageert anders,  het resultaat is dan ook telkens uniek . Na het branden gaan de glas-delen in een afkoel-oven. Door dit langzaam en precies proces kan het glas ook tegen een stootje. Zelfs holle delen zijn stevig genoeg om als juweel gedragen te worden. Hier krijg je een idee van hoe glasbranden in zijn werk gaat:

 

Handgemaakt , in eigen atelier